Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

Ficktjuv

Av Lydia - 30 mars 2012 20:24

Ja, som ni kanske märkt tog våren en liten paus. I början av veckan var det skönt, 10-11 plusgrader, ljumma vindar och lite sol. Men de senaste dagarna har det regnat, snöat, blåst och haglat om vartannat. Och kallt har det varit, neråt nollan igen. Men det kanske är tur, om värmen hade hållt i sig hade våren övergått i sommar redan till valborg. Och lite längre vill vi ju njuta av vårens fägring.

 

Blåsipporna har inte blivit skrämda av kylan utan några nya slår ut varje dag. Snart är hela blåsippsbacken täckt.


Veckan startade lite dystert.  I tisdags fick jag ingen frukost. Katastrof. Jag blev lite tröstad när det var Lydia som för en gångs skull fick stanna hemma och JAG som fick följa med matte i bilen. Men glädjen var kortvarig. Turen gick till tandläkaren. Min veterinär som också är hundtandläkare. Jag skulle nämligen sövas och få tänderna ordentligt rengjorda.


Jag minns inte så mycket av själva behandlingen, men jag blev själaglad när matte kom och hämtade mig på eftermiddagen. Men inte så glad när jag fick min diagnos, Jag lider av paradontit (tror jag det hette). Det betyder att tänderna kan ramla ut om jag har otur. Så nu måste jag, med mattes hjälp, borsta tänderna varje dag hela livet.  Inte nog med det, om några veckor ska jag tillbaka och dra ut tre tänder! Fast lite bra var det att tandläkaren plockade bort den där pinnen som suttit fastkilad mellan ett par tänder länge och väl.


I går så plockade matte godisfickan full med frolic. Jag förstod nog att det var dags för träning, det var ju torsdagkväll. Och jag misstänkte (alldeles riktigt visade det sig) att jag inte skulle få följa med. Så när familjen satt och åt middag så passade jag på att tömma godisfickan i mattes jacka. Det gick alldeles utmärkt för det står en pall precis under som man kan vila tassarna på så man kommer åt ordentligt. Att jag inte har kommit på det förut. Tyvärr märkte matte mitt knep. Jag hade hoppats att hon bara skulle ha trott att hon glömt fylla på godis men hon kollade innan de åkte iväg och blev mäkta förvånad. Inte nog med att alla de nya frolicbitarna var borta, alla smulor som låg där innan hade jag slickat i mig.


Jag misstänker att matte tänker hitta på något sätt att sätta P för min karriär som ficktjuv, men jag ska nog överlista henne.


De åkte i väg till Norsborgsklubben i går, för första gången på länge. Det var träningstävling där. Lydia tävlade inte, hon fick bara komma in och göra några starter i linförigheten, för att få lite störningsträning. Men Rolle tävlade i lydnadsettan och gjorde bra ifrån sig. Jag tyckte det var ganska skönt att vara hemma, för det både haglade och regnade under kvällen. Fast allra trevligast hade det nog varit att få följa med husse, för han har åkt till Florens över helgen. Och där är det tydligen väldigt varmt och skönt.


Hoppas ni alla får en bra helg, trots busväder.

 
 
 Rudi

Rudi

30 mars 2012 22:32

Men ATTTANS, Totti! Ska tänderna börja ramla ur redan nu??? Stackare! Fast det där med pinnen lät ju inget kul alls, tur dom kunde pilla bort den då! Det är ju mest bara synd om dig, inte får du åka till klubben och borsta tänderna måste du, fast det var supersmart gjort att vara ficktjuv!! Respekt, grabben!!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Cissi

Cissi

30 mars 2012 22:36

Här har också våren bromsat upp lite men ingen snö ännu som tur är, ni får gärna behålla den där uppe!!

Smart knep det där med pallen, ska se till att vi inte har någon sådan vid våra kläder då ;-)

Trist med dina tänder.... hoppas du inte har ont av det?!

http://www.tripora.se

 
Ressu

Ressu

31 mars 2012 10:04

Åh, en ny vår-header. Vad fina ni är där i er blåsippebacke.
Men idag är det inte lika inbjudande att sitta och sola precis - snöglopp och 0-gradigt. Det är väl en av sju s.k 'starur' som ska till innan våren är här på riktigt enligt gotlänningarna.
Ha det gott!

http://www.ressuochrolle.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena o Tosca

1 april 2012 21:42

Stackars Totti. Parodontit är inte kul. Däremot brukar det gå att hålla borta med just tandborstning. Vi ska också ta upp tandborstningen här, även fast Tosca inte har några problem. Var ett tag duktig med hennes tandborstning, men sen kom flytten och sen dess har vi slarvat...usch och fy på oss!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards