Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg den 19 mars 2012

Av Lydia - 19 mars 2012 22:15

I dag tog våren time out. Kvicksilvret sjönk ner till nollan och det haglade och snöade om vartannat. Men lite aprilväder i mars är väl i sin ordning, bara ännu ett tecken på att våren är ovanligt tidig i år.

 

Fast blåsipporna såg lite frusna ut. De ångrade nog att de stack upp näsan redan i helgen, mer än ett par veckor tidigare än de senaste tre åren.

Matte var i alla fall så glad över de stackars blåsipporna att jag grävde lite i blåsippsbacken för att se om jag kunde hitta fler åt henne.  

 

Lydia demonstrerade hur bra hennes camouflagefärg är bland fjolårslöven.

Vi tittade på videkissarna också, men de klarade nog kylan bra, påpälsade som de är.  

 

I en trädgård hade scillan börjat blomma. Krokus, vintergäck och snödroppar har vi ju sett i ett par veckor redan. Nog är våren tidig i år, trots ett och annat bakslag.


I helgen som gick var vi på sök, både Lydia och jag. Jag vallade rutan och Lydia fick hittaövningar. Hon skötte sig strålande, sa matte. Snart ska hon nog få börja med markeringsövningar för på vägen hem köpte matte två meter trädgårdsslang. Det räckte till 13 lösrullar...matte räknar tydligen med att Lydia ska slarva bort många i skogen.


I går kväll var det agilityträning i ridhuset för Lydia. Tydligen gick det riktigt bra där också. De körde en klass 1-bana och Lydia fick upp farten riktigt bra, även om hon inte gillade när hindren höjdes till medium-nivå. Hon vill köra small-hinder fast hon är en medium-hund. Tur för henne att de gjort om reglerna. Annars hade hon tvingats tävla i large-klassen, som jag.

Matte kom förresten på varför Lydia ibland tvekar att gå igenom vissa portar i slalomet. Stöden till slalomet ligger dolda i sågspånet och när matte går bredvid så råkar hon ibland trampa på ett stöd och då darrar slalompinnen till och Lydia blir rädd. Så matte får se vad hon sätter fötterna i fortsättningen. Ja, hon har mycket griller, den lilla hoppetossan (Lydia alltså, inte matte).


I morgon är det vårdagjämning, en trevlig tilldragelse. Och till helgen är det våffeldag, tranedag och övergång till sommartid, flera trevliga händelser att se fram emot!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards