Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 4 mars 2010

Påsmördaren

Av Lydia - 4 mars 2010 21:26

Fortfarande full vinter här. Jag har inga vårtecken att rapportera. I dag har det varit yrsnö och isande nordvindar. Ett riktigt hundväder, tyckte matte.


I dag på morgonpromenaden skämdes hon lite för mig. På morgnarna brukar vi ibland (inte varje dag) träffa trevliga pensionärer som vi brukar prata med en stund och så brukar de bjuda mig på godis. I dag var det en som inte var så van, så han drog fram en plastpåse med godisar. Matte hann inte varna, innan jag gjorde ett tigersprång och slet sönder påsen med ett raskt snitt. Godisarna föll som konfetti i snön och jag plockade raskt upp allihop. De skrattade gott åt mitt tilltag, så jag kan mycket väl tänka mig att göra om det igen. Matte försökte sig på ett skamset FY, men det struntade jag i, som vanligt.


Men hon hämnades på lunchpromenaden genom att hålla mig kopplad när vi passerade kanotklubben. I går upptäckte jag nämligen på långt håll att det luktade härligt bakom klubbstugan. Matte upptäckte det också på håll. Inte att det luktade alltså, utan hon såg måsarna. Så det var koppel på. När vi kom fram såg jag hela härligheten som någon lagt ut på isen: riskakor, mögliga korvbröd, limpmackor mm. Men matte var obönhölig.

I dag låg en del kvar, som måsarna tydigen inte orkat sätta i sig. Men hon vägrade släppa fram mig till godsakerna.

Snälla matte, släpp efter på kopplet!

Sånt slöseri att det ska ligga där till ingen nytta när det finns en svältande lagotto i närheten.


Bänkarna har fått väldigt korta ben nu i vinter.


Som sagt, riktigt kallt har det varit i dag, med hårda vindar. Och ute i skärgården har Finlandsfärjorna kört fast i isen som packats ihop av blåsten. Men nu säger de på TV att det ska sluta blåsa och bli sol. Det hoppas vi på.


I går morse var det faktiskt lite sol, och då passade matte på att fota isklumparna som satt sig som kristaller i träden. Det var alla droppar som frös när det slog om till kallt väder i söndags.

     

Det glittrande som diamanter i morgonsolen.

 


Det hänger små mini-istappar överallt i träden.


Det var allt för ikväll. Nu är det det dags för kvällsmat och kvällspink. Jag återkommer en annan dag. 


   

     



 
 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

4 mars 2010 22:18

Bra intiativ, sno godiset bara. Klart att allt var till dej just för ögonblicket. Himla fina vinterbilder på växterna, ja på dej också förståss. Hörde just nu på nyheterna att våren har kommit till Skåne, halleluja!!!.
vårpussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Elliot Kung af Upphärad

Elliot Kung af Upphärad

5 mars 2010 02:10

Yes Totti det är mina takter det... pang på rödbetan, eller godispåsen :-) He he jag kan se dig framför mig :-) Vilka fina små istappar.

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Cissi

Cissi

5 mars 2010 07:58

Nu ska du inte missunna måsarna deras mat ;-)

Blir som vanligt helt bedårad av din mattes bilder!!!!

http://www.tripora.se

 
Torsten

Torsten

5 mars 2010 08:11

Jag tycker att du är en rådig hund....ovana människor får ju se upp, helt enkelt! Det där tänker jag absolut ta efter vid tillfälle!
Härliga bilder på kristallerna i träden, det är så vackert!
Tittar lite avundsjukt på din päls......
Ha en bra fredag!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Bettan

Bettan

5 mars 2010 21:30

Tyvärr, Totti det där med svältande lagotto går vi nog inte på. Men bra försök. Lämna du lite åt måsarna, det kan de behöva.

http://www.monster-bailey.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards