Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Safari

Av Lydia - 14 juni 2011 22:30

Ja, tiden går och nu är det full sommar utan att man fattar hur det gått till. Lillmatte har börjat sitt sommarlov och resten av familjen längtar efter semester.

Som vanligt har jag missat att blogga men det har faktiskt inte hänt så mycket. Värmeböljan har klingat av och i dag kom det till och med lite regn. Det var i grevens tid för gräsmattan höll på att bli alldeles gul.


Jag måste ju börja med att berätta att Lydias kullbror Rolle har begått sin tävlingsdebut, knappt tävlingsmogen. Gränsen för att få tävla i lydnad går vid 10 månader och den har han ju nyss passerat.

 Här har förarna just kommit tillbaka efter platsliggningen och Rolle ligger lugnt kvar. Han fick full pott, 10 poäng på det momentet. 

Inte blev det full pott på alla moment, men hedervärda 135,5 poäng blev det. Vilken liten stjärna han är, Lydias brorsa! Vi är stolta och matte känner lite press på sig att ta itu med Lydias träning.


När vi varit och tittat på Rollle debut så åkte matte i väg på safari, utan oss. Det var en bäversafari, och när hon kom hem var vi väldigt nyfikna på att få veta om hon såg några bävrar eller inte.

 

Hon kom hem med en massa bilder på spår av bävrar. Här är en bäverhydda.

 

Här har de gnagt  

Och här är andra spår av deras framfart

 

En del projekt verkar ha varit dem övermäktiga

 

Andra har varit lättare Här har de byggt fördämning i skogen  Ett träd strategiskt fällt över ån.  Se så mycket flis de producerat


Ja, hur var de då med bävrarna själva? Hela gruppen fick stå alldeles tyst uppe på en höjd och kika ner mot en å. Minuterna gick, och plötsligt dök en bäver upp. Han visade sig på flera platser och gick till och med upp på land för att äta lite. Matte stod med kameran redo, men vågade inte knäppa av rädsla för att skrämma bort bävern. Plötsligt hade den tydligen kommit på att den var iakttagen, smällde svansen i vattenytan med ett väldigt plask och försvann.

En bild på en försvinnande bäverrygg hann matte få. Det var allt. Men hon är i alla fall glad åt att ha fått se bävern, och att ha fått veta så mycket om bävrarna, som faktiskt var utrotade i Sverige för 100 år sedan.  Nu finns de lite varstans.

De hade med sig en uppstoppad bäver i safaribussen, ifall deltagarna inte skulle fått se någon levande. Det var nämligen inte så ofta man fick se bäver när man kom i så stora grupper, sade guiderna. Så matte hade tur!  



 
 
Rudi

Rudi

15 juni 2011 07:45

Jag hade en bäver i bäcken nedanför mitt hus förra sommaren. Han byggde och byggde, sen flyttade han. Knäppis!
Klart at min nya flickvän ska ut och tävla, hälsa syrran att hon får ligga i lite så vi får se henne i resultatslistorna snart! Och en liten puss vill jag allt ge henne också!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Stella o Doris med matte Lotta

Stella o Doris med matte Lotta

17 juni 2011 08:34

Va häftigt med bävern och intressant att se deras arbete!! Det är ju häftigt med Rolle med, så ung och så duktig, vi blir imponerade!!

Tack snälla för fina ord på vår blogg, de värmde så gott!
Ha en riktigt go helg och var rädda om varandra!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ingen bild

SuRR

17 juni 2011 14:42

Om ni kommer hit, ja, i alla fall er matte då, så ska min matte ta med henne på bäversafari här. Vi fyrbenta kan väl inte vara tillräckligt stilla, så vi kan väl kanske rasa av oss någon annan stans tillsammans först.
Ha en skön helg!
PS. Rolle simmar nu gladeligen ut på 'djupt' vatten. Inga som helst betänkligheter längre.

 
Ingen bild

SuRR

17 juni 2011 14:44

Glömde säga att er matte är välkommen till Knodden & Co för att kolla på andra gullungar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards