Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg den 1 juni 2011

Av Lydia - 1 juni 2011 22:15

I kväll var jag på agilityträning med matte och Lydia. En skön kväll trots myggen. Matte, den stollan, har ju anmält oss till en agilitytävling på söndag. En inoff på Haninge BK. Vi har ju inte tävlat (och knappt tränat heller för den delen) sedan förra sommaren. Men matte fick lust att springa lite, och så anmälde hon oss. Fast i efterhand kom hon på att det inte är en klass 1-tävling utan en öppen tävling, dvs med en svårare bana än vi är vana vid. Ikväll var vi i alla fall på SSBK för att träna på en lite svårare bana. Och svårt var det, vi kom fel lite här och där, matte hittade inte rätt och när hon hittade rätt så lyckades hon inte peka ut vägen för mig på ett begripligt sätt. Lite okoncentrerade var vi nog båda två. Ja, ja, vi får se hur det går (om vi nu ställer upp).


Lydia fick också prova på lite i kväll. Hon fick testa att springa i en rak tunnel, med en som håller i halsbandet och matte som lockar i andra änden. Det gick jättebra. Hon fick också prova en låg gungbräda, bara 20 cm över marken. Inga problem alls när den vägde över. Den riktiga gungbrädan får hon vänta med ett tag. Lite slalom fick hon testa också, med matte som backar och lockar med en korvbit.


Lydia har ju blivit tio månader nu och det är dags att börja jobba på allvar. I måndags fick hon följa med matte och några av hundarna i sökgruppen till en motorklubb med skjutbana i närheten, för att vänja sig vi oljud av allehanda slag.


Motorcyklarna brydde hon sig inte om. Inte skotten heller. Hon hade fullt upp med att hålla koll på de andra hundarna.

 

Man har ju sett på tv hur det är på motocrosstävlingar. Mycket gyttja ska det va', och Lydia vill ju inte vara sämre.

 Hon tyckte det var jätteskoj att jaga Bossa, men Bossa var inte lika road.

 Här är Lydia väldigt intresserad av Bossas pinne. Se hur stursk svansen är. Men sekunden efter var det svansen mellan benen. Bossa talade nämligen väldigt handfast om att det var hennes pinne, och att Lydia skulle ge sjutton i den. Sån tur att nån kan hjälpa till att fostra den lilla ettermyran. Jag klarar nämligen inte av det. När Lydia försöker sno mina pinnar ger jag alltid upp efter en stund. Fast ibland snor jag tillbaka dem...  


Soligt ska det bli de närmaste dagarna i alla fall. Matte jobbar visserligen, men husse är ledig så det kan nog bli lite badpromenader. Småmattorna har besök av smålandskusinerna, så dem ser man nog inte mycket av.  

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards