Doggblogg - om ett hundliv

Alla inlägg under april 2009

Av Lydia - 19 april 2009 22:33

I dag har matte och jag varit på lagottocup. Jag har massor att berätta, men orkar inte just nu. Ni får tåla er till en annan dag.

Under tiden kan ni titta på lite bilder om ni vill. Klicka på bilden nedan. Jag ska skriva lite bildtexter så småningom, så ni får veta vilka som är på bilderna.

Godnatt.


Lagottocup Haninge
Av Lydia - 18 april 2009 16:46

Jaha, så har vi begått vår tävlingsdebut i brukssammanhang, matte och jag. I dag tävlade vi sök i apellklassen (nybörjarklassen). Det gick alldeles åt skogen (ja, det var just där vi var).

Dagen kunde knappas börjat sämre. Jag hade ont i magen, ville inte ens titta åt frukosten (ni som känner mig hör hur otroligt det låter). I stället ville jag ut och äta gräs i mängder.


Efteråt ville jag bara ligga i min säng och höra hur magen bubblade, pyste och jäste, men matte är en sann optimist som hoppades att magknipet skulle gå över. Det brukar göra det framåt lunchtid, det vet vi, för jag får sånt matsmältningsbesvär ett par gånger i månaden i snitt.

Så vi åkte i väg till Stockholms södra brukshundsklubb. När det var vår tur att gå ut i rutan bullrade det så högt i magen att det kunde skrämt slag på småfåglarna.


Jag genomförde söket och hittade figgarna inom utsatt tid, men matte fick skicka om mot dem flera gånger för jag ville inte ta rullen i dag. Kan kanske bero på att jag inte hade druckit sen i går kväll och var lite torr i munnen. Jag ville inte ens ha vatten med en skvätt mjölk i, fast matte frestade mig.

Till slut tog jag i alla fall rullen, gjorde påvis och transporterade figgarna till stigen, men det var inte det vanliga tempot och det blev noll poäng.

Därför struntade vi att vara med på lydnadsdelen, som matte och jag tränat så flitigt på hela veckan.


Så kan det gå. När vi kom hem kände jag mig i alla fall bättre och åt min frukost, även om jag fortfarande är lite sänkt.

Men i morgon är det Lagottocupen och tills dess hoppas jag vara i form!

Av Lydia - 16 april 2009 22:29

I dag har jag varit hos veterinären. Inget allvarligt, bara dags för den årliga vaccinationen. I väntrummet fanns tre vattenhundar, en italienare, en spanjor och en portugis. (Eller Obamahund som den sistnämndes husse uttryckte det).

Efter sprutan fick jag en godis av veterinären Hedvig för att jag var duktig. På vägen hem hittade jag ett härligt äpple, nästan helt oätet.

Mmmm, gott!

Vad blir det till efterrätt?


På vägen hem hittade vi en konstig hund. Eller är det kanske en kvarglömd julbock?


Hej, du skulle nog också behöva göra ett besök hos veterinären.


I kväll har vi varit på träning i Loviseberg. Matte har tragglat framförgående och budföring med mig så det har stått härliga till, men inte gick det bättre för det. Hon är så dålig på att förklara. Och jag har så svårt att koncentrera mig när det händer så mycket runt omkring. Löptikar och bollar och köttbullar till höger och vänster.

När vi tränat klart gick människorna in i klubbhuset och åt tårta för att fira att Hasta blivit uppflyttad till lägre klass spår.

Matte slipper i alla fall bjuda på tårta i tid och otid. Om jag påminner henne om det blir hon kanske mindre missnöjd med mina prestationer.

Sov gott, för det tänker jag göra.

Av Lydia - 15 april 2009 20:04

Den här alldeles vanliga onsdagen bjöd på en glad överraskning. Dagen började som en vanlig dag med morgonpromenad. Matte dammsög lite och plockade med sånt som tvåbeningar brukar roa sig med. Sedan åt hon lunch, men lunchpromenaden dröjde ovanligt länge. Sedan började hon fylla snusdosor med korv och plocka fram hundryggsäcken och hundkläderna.


Jag vågade knappt tro det. Sök mitt i veckan?

Vi åkte i väg i bilen, men stannade till vid brukshundsklubben. Efter en promenad tränade vi lydnad. Lite fotgående, lite apportering, lite hopp, lite läggande och en hel del framförgående. Det sistnämnda gick ganska bra, men jag vänder fortfarande sidan mot matte när vi stannar, i stället för att stå vänd rakt fram. Men matte vill inte bråka om det just nu.

Sedan gjorde vi en budföring med en främmande mottagare. Det gick bra, men som vanligt har jag lite svårt att sitta kvar hos mottagaren. Jag vill gärna tjuva tillbaka till matte, för att få lite godis där också.


Efter det packade vi in oss i bilen igen och åkte till Ådran. Och där väntade sökgänget: Nikko, Frodo, Victor och Ivan. Vi  tränade i en ny ruta. Lite för backigt tycker jag, med tanke på att solen tittade fram och det blev ganska varmt. Jag blev väldigt törstig så ett par gånger sprang jag tillbaka till matte utan att ta rullen i munnen. Det gillade hon inte, men skickade inte om mig utan vi gick vidare till nästa figge i stället. Hon lovade att ta med ordentligt med vatten på stigen till nästa gång. Jag tycker bäst om rutor med badbassänger strategiskt utplacerade så att man kan svalka sig emellanåt.

Det blev inga bilder i dag. Matte orkade inte fota, utan skyller på nackspärr. Skönt att höra att det inte är mitt fel att hon tittar snett på mig.

Av Lydia - 14 april 2009 11:08

Jaha, så var påsken slut. Matte och jag har haft fullt upp med att fira påsk så vi har inte haft tid att gå in på datorn på hela helgen. Får läsa i kapp på alla bloggar efter hand och se vad vi har missat.

Vi har haft det så trevligt. Det har varit rena sommarvädret, med sol varenda dag. Matte har tagit fram shortsen (nä, det blir ingen bild på det) och vi har suttit ute hela dagarna. Dessutom har vi haft trevligt besök: Jan, Inger, Elin och Hanna har varit här och firat påsk med oss.

Mycket mat blev det, och många "hundslattar" till mig. Dessutom har det inte förekommit så många påsksmällare i trakten. Alla dynamitarder har nog varit bortresta.

Vi har målat ägg, såklart.


Och matte fick klippa gräset för första gången i år (om än med kökssaxen).


Helgens höjdpunkt var ändå en utflykt till Ulriksdals slott i lördags. Vi promenerade och tvåbeningarna köpte en massa fuchsia-sticklingar med konstiga namn som Gladiator, Little Beauty, Firecracker och Hula Girl. vi får se om det kommer några blommor så småningom.

Det bästa av allt var ändå fikastund på Slottscafét. Ställen med klass brukar ju ha en skål vatten till fyrbenta gäster. Här var det fråga om lyxklass:

En hel skål med hundgodis!!!

Ulriksdals slottcafé får fem tassavtryck av fem möjliga i Tottis krogguide.



Av Lydia - 10 april 2009 12:00

Av Lydia - 9 april 2009 10:07

Grattis till mig själv!



Tack för alla gratulationer. De har lyst upp min dag som annars varit ganska händelselös. Matte har haft fullt upp med att städa, baka och påskpynta inför helgen. Och inte en enda påskkärring kom och ringde på!! Vilken besvikelse. Det verkar som om hela kvarteret har rest bort.

Nå, lite extra smaskigt fick jag ju att äta i dag. Och så fick jag paket. Jag älskar att öppna paket.

 Vad kan det vara?

Först blev jag lite förskräckt när paketet började pipa, men sen tog jag mod till mig.

En ganska kul leksak.

Och sen lekte vi Kasta gris resten av kvällen!'


Av Lydia - 7 april 2009 16:30

Här frossar vi i våren, nu när den äntligen är här. Därför kommer nu fler vårbilder, så om ni har tröttnat på dem kan ni sluta läsa nu.

Ännu en solig dag, med sköna promenader. Ingen träning i dag, bara slappardags. Matte har varit hos frissan och klippt av vinterfrisyren, hon också.


Jag i blåsippsbacken. De blir fler för varje dag.


I dag hittade vi de första vitsipporna.


Men än har inte vintern gett upp. I viken bär isen fortfarande, även om det börjar bli blött.


Det är dags att summera min lilla enkät om Tranedagen. Det är skrämmande att hela 75 procent aldrig hade hört talas om denna högtid, och att bara 10 procent brukar fira den. Vi får se nästa år, kanske har jag lyckats sprida traditionen till fler då?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards