Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 6 februari 2009

Boktips

Av Lydia - 6 februari 2009 21:20

I dag har det varit ett riktigt obehagligt väder, med snöslask upp över sporrarna. Men vi har varit ute och promenerat ändå. Fast matte gillade inte fyndet jag gjorde när hon släppte mig lös vid ett ställe vi brukar passera på lunchpromenaden. Under ett sten hittade jag en massa vitt pulver som smakade smaskens. Eller i alla fall gick att äta. Matte tittade och luktade på det och konstaterade att det var nog mjöl. Hon hoppades i alla fall att det inte var något värre.

Och där jag brukar få springa lös på morgonpromenaden hade något lagt ut en massa bröd. Så nu blir det koppel på för jämnan.


I tidningen härom dagen var det en matte som skrev en insändare och ville att alla skulle ha koppel på sina hundar där det var koppeltvång. Hennes hund var rädd för andra hundar och hon tränade den att bli trygg på promenaderna, men en dag hade två lösa hundar kommit fram och nosat, så nu var månader av träning åt skogen, skrev hon.

Jag förstår den där hunden. Jag gillar inte när främmande hundar kommer fram och luktar på mig. Om de inte är små, och tjejer förstås. Fast jag gillar ju att springa lös också. Ja, lite ömsesidig respekt och förståelse skadar aldrig. Fast en del tycker ju att deras hundar har rätt att hälsa på alla andra. En gång beklagade sig matte för en annan matte att så många hundägare på kort tid hade låtit sina stora hanhundar springa fram till mig. Fast den andra matten förstod inte alls problemet. När hon kom med sin hund skyndade sig alla att koppla sina hundar. Kan väl tillägga att hon har en kamphund av det biffigare slaget.

Nä, man ser väl för snäll ut. Och det har hänt att folk släpper folk fram sina hundar till mig och när de är två decimeter så frågar de: "Är det en valp?" Ser jag verkligen så barnslig ut?

Men det har ju hänt att jag också smitit från min matte för att hälsa på en annan hund. Men det var när jag var ung och ouppfostrad. Nu är jag bara ouppfostrad. Men nu för tiden är jag mer intresserad av mat än av andra hundar. Och mat finns det gott om i naturen. Ni skulle bara veta vilka härligheter snälla människor lägger ut: Bullpapper, korvbröd, använda pappersnäsdukar, äppelskrott, tuggummi...


Nå, och så dagens boktips tll alla hundar. Matte läser just nu en väldigt trevlig bok som heter "Marley och jag" och handlar om en labrador. Se till att era ägare också skaffar den. Visserligen betyder det att de försjunker i den, så att promenaden kan bli försenad, men den kan förändra er relation. Marley är en förskräckligt jobbig hund, och när era hussar och mattar läser den så kommer de att jämföra er med Marley och glädja sig åt vilken snäll och lätthanterlig hund de har. Och en glad och nöjd ägare vill vi ju alla ha.


 
 
Stella

Stella

6 februari 2009 22:11

Du är välkommen när som helst, min matte är väldigt generös med både tuggben och leksaker, hon har ofta dåligt samvete och det gynnar ju mig!
Boken har matte läst, så hon kan verkligen rekomendera den!
Nospussar!!!

http://www.blondinstella.bloggagratis.se

 
Ofelia

Ofelia

6 februari 2009 22:24

Visst är det lustigt hur människor kan släppa fram sina hundar för att hälsa med tillrop att "han är så snäll". Visst, det är hunden säkert men om matte och jag tränar kontakt och uppmärksamhet vill inte jag få en okänd hund i rumpan.

Läste ifatt på din fina blogg. Klart du ska bli Skåne-lagotto. Om inte på heltid så för en dag eller två. Du är välkommen på "våra" kurser du också! =o)

http://www.lagotto-ofelia.boggagratis.se

 
ResSus

ResSus

6 februari 2009 23:50

Det är väl ett lustigt sammanträffande att även min matte precis läst den boken, Marley och jag. Nu lånar hon ut den till höger och vänster och har väntelista. Den är så fin. Dessutom tänkte hon också skriva om den på min hemsida i helgen .... Min matte menar att det är ganska mycket som jag och Marley har gemensamt. Ha en skön helg! // Ressu

http://www.ressu.se

 
Ingen bild

Tosca

6 februari 2009 23:52

Matte har också läst den boken och på en gång rekommenderade hon den.
Vaddå, läsa om en labbe när man har en lagotto? Oförskämt! (Ok, min storasyster var en labbe, det ska jag erkänna)

 
Yo-Yo

Yo-Yo

7 februari 2009 00:51

TACK!

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

 
Birgitta

Birgitta

7 februari 2009 00:53

jag läser också Marley - med ett igenkännande leende hela tiden, jättebra!

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

 
Marie

Marie

7 februari 2009 01:48

Boken om Marley har jag också läst - visst var den både kul och härlig bitvis men framför allt upplevde jag den väldigt tragisk. Hunden var djupt stressad och hade enorm seperationsångest så jag tycker det är lite väl magstarkt att den presenteras som den gör... Men det är klart nästan ingen "vanlig" hund kommer i närheten av Marley - tack och lov!

Trevlig helg!
Marie

http://hundblogg.bloggagratis.se

 
Cissi

Cissi

7 februari 2009 16:14

Håller verkligen med om det där med lösa hundar som bara kommer fram, eller kopplade som blir framsläppta - lika illa!
Trissan var ju inte så snäll även om hon såg snäll ut så när folk sa att deras hundar "var så snälla så" brukade vi säga: Ja men vår är INTE snäll! Då håll dom flesta tillbaks sina hundar *fniss*
Hoppas ni har haft en bra sök-dag idag!

http://www.tripora.se

 
Ingen bild

Lotta

19 februari 2009 21:22

Har oxå läst denna bok och tyckte den var rolig, underhållande, tragisk och sorglig... allt kom med och nu kan jag oxå meddela att den kommer på Bio för alla som vill se..
JAg ska det iaf.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards