Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 3 juni 2010

Familjetragedi

Av Lydia - 3 juni 2010 21:03

Det är skolavslutningstider. Studenterna står som spön i backen och små barn nynnar Den blomstertid nu kommer. Tiden är inne för många nykläckta att prova sina vingar, men det gäller att inte lämna boet innan man är flygfärdig.

Den här kråkungen blev alldeles förskräckt när vi skulle passera på stigen. Skrek och gapade åt mig. Som om jag skulle bry mig om honom. Han går ju inte att äta. Jag har fullt upp med att leta äppelskrott och bullpapper.

Han hade nog lämnat boet lite för tidigt. Precis som den här nötskrikeungen som vi fick syn på när vi var på väg hem från promenaden igår.

 

Den kunde inte flyga, bara hoppa och flaxa lite. Matte gick hem för att hämta kameran. När hon kom tillbaka såg hon en skata med något tungt i klorna, som den tappade. När hon kom fram såg hon att det var en död nötskrikeunge.

Matte trodde att det var den vi nyss sett, men när hon gick för att kolla så var den kvar. Och inte nog med det, en bit ifrån satt en unge till. Tre små nötskrikor hade lämnat boet utan att kunna flyga. Om det var av övermod, genom olyckshändelse eller anfallande skator förtäljer inte historien.

       

Föräldrarna flög från den ena ungen till den andra och utstötte små oroliga ljud.

  

Länge höll de på.

Ett evigt flaxande fram och tillbaka.

   

De stackars ungarna skuttade fram och klamrade sig fast så gott de kunde.  

  

En tappade balansen och blev hängande i klorna en stund, men han tog sig upp på grenen igen.


Ja, det är en tuff värld för nykläckta tvåbeningar, med eller utan fjädrar. Faror lurar överallt. Och det är inte alltid föräldrarna kan skydda sin avkomma. Men jag såg två björktrastar jaga iväg en katt. Förmodligen hade den kommit för nära ett bo, och jädrans så ilskna de var. Den for iväg som en raket.

 
 
Birgitta & Yo-Yo

Birgitta & Yo-Yo

3 juni 2010 21:51

Tack för underbara fågelfoton - jag ser dom ju aldrig när jag är ute - skönt att ni finns med kameror som kan visa mej naturen från kameralinsen. ;-)

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

 
Ellior Kung af Upphärad

Ellior Kung af Upphärad

4 juni 2010 01:54

Stackars stackars små fåglar, ja de har det inte lätt, men vad du är snäll Totti som inte bryr dig om att jaga dom. Hälsa matte att det var underbara bilder
Elliot

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Ressu

Ressu

4 juni 2010 10:21

Jösses vilka fantastiska bilder! De skulle ni kunna tjäna pengar på!
Vi såg också en liten fågelunge på marken - fortfarande med lite dun i fjäderdräkten. Men den var borta, utan spår, när vi kom tillbaka efter nå'n timme. Kanske hade den klarat sig.

Totti - jag önskar dig en riktigt härlig helg med både bad och vila. Är det kanske nu som stora lillmatte examinerar sig? Kalas??
Ha det gott!

http://www.ressu.se

 
Snygg-Göte von Fornborgen

Snygg-Göte von Fornborgen

5 juni 2010 21:52

Tjena Totti!!!
Jag blir alldeles gråtig när jag tänker på att fåglarna lämnat boet förtidigt. Men även om bloggen va sorglig idag så hälsar matte att bilderna var fantastiska.
Killkram från Göte!!!

http://colliepojken.blogg.se

 
Bettan

Bettan

6 juni 2010 07:16

Stackars dunbollar, livet kan vara hårt så det gäller att man har vässat armbågarna i vissa lägen. Ha en riktigt skön helg.

http://www.monster-bailey.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards