Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 24 juli 2011

Blöt debut

Av Lydia - 24 juli 2011 21:48

Jaha, i dag var det så den stora dagen, då Lydia och hennes bror Rolle skulle göra sina premiärvarv i utställningsringen. De gav sig i väg i svinottan, halv sex var det avresa mot Köping. Själv kunde jag somna om i godan ro.


Väl framme tog de plats vid ringside. Först lite efter tio var det Lydias tur, så hon fick vänta en stund i den nyinköpta canvasburen.

Vädret var lite ostadigt, så matte hade förberett med regnställ åt både sig och Lydia. Det är ju fruntimmersvecka, och då kan allt hända. Men regnet dröjde, och kom just när det var deras tur i ringen. Och då var det så dags. Hundar kan inte visa upp sig i galonbyxor, och matte insåg att det skulle bli alldeles för svettigt att springa i regnställ, så det var bara att finna sig i att bli blöt. (alla bilderna har tagits av Rolles matte Susanne)

Men som ni ser på Lydias alldeles för glada svans hade hon inget emot vädret, trots att vinden riste i tälten runt ringen. Hon trivdes som fisken i vattnet. Eller som en hund i hundväder.

 

Det var juniorklass de startade i.

Lydia hade inget emot att vänta på sin tur. Det fanns massor av skoj att titta på i och utanför ringen, tyckte hon.

Själva domarbesiktningen gick bra. 

      

Lydia hade inget emot att domaren kände och klämde och tittade i munnen.

Domaren var snäll och vänlig, tyckte nybörjarmatte.

 Men han var inte riktigt nöjd med mattes och Lydias ringspring.   Lydia hoppade på två ben, skuttade och snurrade, eller drog i kopplet.

   Några korta ögonblick föll hon in i något som liknade trav.

  

Men det var inte tillräckligt för att domaren ordentligt skulle kunna bedöma hennes rörelser. Därför blev hon placerad sist i klassen, men fick ändå  högsta kvalitetsbetyg: Excellent.

Kritiken var också ganska bra:

Välbalanserad, bra huvud och uttryck, bra hals, utmärkt kropp och benstomme, rör sig väl, väl presenterad, välvinklad fram och bak.


Ja, det var den debuten. Matte tyckte nog inte det gav mersmak. Vi får se när det blir nästa gång. Kanske om ett år...när Lydia sansat sig lite.


Hur gick det då för Rolle? Ja det får ni läsa i hans och Ressus dagbok på www.ressu.se.


När Lydia och Rolle var klara i ringen gick de längst bort på fältet, och där fick ungdomarna springa lösa och rasa en stund. Säkert helt emot reglerna men kul. Sedan fick de försenad frukost innan de gick med mattarna på shoppingtur bland stånden. Och då köpte de väl något gott till storebröderna som väntade hemma, tänker ni nog? Jo, pyttsan. Varsitt par gummistövelkängor fick tanterna, det var allt. Snålmattar, säger jag bara.      

 
 
Rudi

Rudi

24 juli 2011 22:39

Men va snålt!!!! Fast jag gillar att Lydia trivdes i regnet och snålblåsten. Sån är jag också, så vi kanske passar attans bra ihop, din syrra och jag! Dessutom finns deet nu intyg på att hon har snygg kropp osv...hmmmmm...
Ha det bra, hälsa syrran!

http://wwww.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

SuRR

25 juli 2011 15:37

Tack snälla Totti för att Rolle fick låna din plats i er bil. Där låg han skönt.
De här jodphurs-kängorna i naturgummi som även inhandlades av oss i Köping är kanonbra. Kom väl till pass när vi tog en långpromenad runt Rudansjöarna idag - med skottträning efter två tredjedelar av sträckan. Sköna att gå i, inga skavsår, kanske lite hala på rena berget, men annars störtsköna. Ett bra köp - absolut! Så sant som det är sagt: Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder.

 
Ingen bild

Brita, Siri och Smilla

25 juli 2011 16:50

Grattis! Excellent är ju kanonbra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards