Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 16 september 2009

Ny handler söker

Av Lydia - 16 september 2009 15:02

I går kväll var jag med i en agilitytävling. Visserligen bara en träningstävling, men ändå! Det var ett 15-tal hundar som sökt sig till Apollogruppen i Vårsta för att träna under tävlingsmässiga former.


Hur gick det då? Tja, jag blev diskad i båda loppen. Men det hade jag väntat. Det är väldigt lätt att bli diskad i agility, speciellt om man som jag har en ovan handler, som inte kan hålla reda på banan.


Först körde vi ett agilitylopp med en ganska lätt bana, med ett 20-tal hinder. Där hittade matte rätt väg, men varken hon eller jag var beredda på att hindren var så HÖGA. Jag kunde med lätthet springa under dem helt upprätt. Vi har ju inte tränat med så höga hinder på kursen, trots att det är mest largehundar där. Men på träningstävlingen var det hundar som tävlar på riktigt. Så jag missade helt enkelt vissa hinder för att jag inte såg den smala ribban som satt så högt upp. Vi måste absolut börja träna höjdhopp.


Sedan blev det en hoppbana också, och då bestämde matte och jag att vi startar i mediumklassen, så att hindren blev lite mer i nivå med vad vi är vana. Och nu blev det svårt. Vissa hinder skulle man ta två gånger, från samma håll och ibland från olika håll. Och tunnlar som man på ena varvet skulle ta från ett håll och på nästa varv från ett annat håll. Matte gick banan tre gånger för att memorera vägen ordentligt, för man hinner inte läsa numren på skyltarna när man springer i full fart.


Och så körde vi då. Det körde ihop sig redan på första tunneln. Jag sprang in i rätt öppning (jag hade ju sett hur hundarna innan sprang) men matte ropade mig tillbaka och skickade in mig i fel öppning. Och sen kom hon inte riktigt ihåg hur banan gick, då tappade jag koncentrationen lite och tänkte passa på att hälsa på tävlingsledaren, men det fick jag inte.


Ja, som ni förstår så har vi bestämt att  vänta lite med vår riktiga tävlingsdebut. Om jag inte hittar någon annan handler som är lite mer van.


Matte tog några bilder på de första hundarna, innan det blev för mörkt. Det var lite väl dåligt ljus för att få bra bilder, men här är några ändå. (Det är ju så tråkigt med bara text).

        


Klicka på bilderna så blir de större.


Annars har det inte hänt så mycket de senaste dagarna, förutom att matte har klippt bort en massa överflödig päls från öronen (mina alltså) , så nu är de så lätta och luftiga. Vi får se om blet blir någon bild på det längre fram i veckan.

 
 
Ingen bild

Helena o Tosca

16 september 2009 18:28

Vi har kört ett par inofficiella agilitytävlingar bara för skojs skull...längre än så tror jag inte vi kommer. Är nämligen rädd att Tosca hamnar i largeklassen, för att hon är 43,5 cm eller nåt sånt och det skulle kännas så orättvist.
Men visst är agility kul. Var jättelänge sen vi körde det nu, kanske bäst att leta upp nån inofficiell igen till vintern (och plocka fler disksvampar ;)

 
Ingen bild

Ressu

16 september 2009 20:54

Ja, det här med att byta handler har föresvävat även mig.
Och skulle jag någonsin få för mig att tävla i agility skulle det vara rent ut sagt nödvändigt. Matte deltog några gånger i hopptävlingar - på häst alltså - för ett antal (många) år sedan. Oftast slutade det med att hon kollrade bort sig på banan och tog fel hinder. Och det har inte blivit bättre struktur på henne med åren - tvärtom!

 
Yvonne och Galotterna

Yvonne och Galotterna

16 september 2009 23:31

Det är alltid många som blir diskade på agilitytävling. Det hör liksom till, annars skulle det inte vara en sådan lycka att gå felfritt runt banan. Hade man varit felfri varje gång, försvinner ju spänningen. Och agility är en spännande tävlingsform, så det är därför man diskar sig så ofta.

Det har väl inte så mycket att göra med att det blir fel varv och fel tunnelöppning egentligen, näää jag är säker på att det bara är för spänningens skull. Eller ....

http://www.tottigalotti.se

 
Torsten

Torsten

17 september 2009 07:26

Skit samma, säger jag...huvudsaken att man har roligt!!!
Jag kommer nog aldrig att lära mej det där, för min matte hon har dåligt "lokal-sinne" och att lära sej svåra banor det är hon nog inte kapabel till...

http://prinstorsten.blogg.se

 
Cissi

Cissi

17 september 2009 09:14

Kul att prova på att tävla i alla fall :)
Du får ge henne lite tid att hitta rätt bland 20 hinder är inte lätt när man samtidigt ska hålla koll på en snabb fyrbening :-)

http://www.tripora.se

 
Ingen bild

Bettan

17 september 2009 22:26

Diskad? Här diskas det bara om vi får betalt för det ;-)
Jösses, ni är verkligen hurtiga, ska det gå fortare än promenadtakt åker nog allt cykeln fram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards