Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 3 september 2009

Lydnad och mera lydnad

Av Lydia - 3 september 2009 14:31

I dag har jag fått massage igen. Efter förra gången tyckte matte att jag hade fått en riktigt snygg trav i stället för mitt vanliga släpande med fötterna. Men det varade bara ett par dagar. Vi får se hur det blir den här gången.


På vägen dit stannade vi till på Botkyrka BK och tränade lydnad. Vi körde igenom ettan-momenten och det gick bra. Förutom inkallningen, då jag rusade rätt förbi matte. Jag är alldeles övertygad om att jag såg att hon hade en boll i handen som hon kastade bakom sig. Men hon nekar blankt till att hon kastat någon boll i dag. Det var första gången jag gjort något sådant, och matte säger att jag absolut inte får göra det på lördag, vad hon nu menar med det?


Vi gjorde  platsliggning också, med en okänd schäfer som också var där och tränade. Vi låg i tre minuter, och när matte sade sitt, så orkade jag faktiskt inte sätta mig upp. Jag låg kvar i protest, så hon var tvungen att säga sitt en gång till.


Jag hoppade också, utan ett enda skall. Men vi gjorde bara ett hopp, för att jag inte skulle hinna gå igång och skälla.

Igår kväll var vi på Stockholms södra brukshundsklubb och tränade lydnad och agility. Då funkade också lydnadsmomenten bra. Även då gjorde jag bara ett enda hopp, felfritt.

Jag fick göra en budföring också, men som vanligt har jag lite svårt att hålla mig på marken. Jag blir ju så ivrig när den är godisutdelning på gång.


På agilitybanan tränade vi lite på däcket, som jag slarvade med på kursen. Och så prövade matte att lägga mig ner på kontaktfältet på balansbommen. Det var lite läskigt tyckte jag, så vi kom fram till att det är bättre om hon bara säger stanna, så stannar jag stående.


Matte har inte tagit några bilder på flera dagar. Vet inte vad som tagit åt hene. Därför lägger jag in en gammal bild, som en riktig fotograf, Mark C C Hemsley, tog på mig på ett läger i Ystad för några år sen. Den har vi på väggen och ofta som startbild på hemsidan.

 
 
Yo-Yo

Yo-Yo

3 september 2009 15:13

Jag tyckte väl att fotot var lite EXTRA fint...även om matte är en superduper fotograf hihi
Börjar ni hitta sättet att få in "kontaktfältet" - minns att det var lite för ivrigt sist - jättebra!
Ha en skön helg framöver, njut av det fina sensommarvädret.
//Yo-Yo med bihang
Ska du tävla på Lördag? Var?

http://www.yo-yosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Helena o Tosca

3 september 2009 20:25

Den där bilden är ju jättehärlig! Förstår att den finns på väggen hemma.

 
Ingen bild

Bettan

3 september 2009 21:13

Skulle sitta fint med lite massage här med. Tur man fyllde år så man fick ett presentkort till Ystad saltsjöbad på nästan valfri behandling.
Lägg ni godis i spåret det brukar vara ett bra sätt att dämpa farten och få ett nogrannare spårarbete. Fortsätt att träna pinnarna separat men ha några i spåret oxå. Visar han minsta intresse beröm, struntar han i dom så bry dig inte så mycket om det just nu.

 
Torsten

Torsten

4 september 2009 07:05

Jädrans vilken fin bild, Totti!!!
Jag tycker att det låter som att du sköter dej jättefint ju....Annat är det med mej, det är svårt när man vill en massa annat!
Ha en skön fredag!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ressu

5 september 2009 13:45

Kan inte vänta .......
mina GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
kommer ju in under fel bloggdag, men jag bara måste skicka iväg dem på en gång. Snyggt jobbat!

Vi ses i morgon!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards