Doggblogg - om ett hundliv

Direktlänk till inlägg 1 september 2009

Sjunde spåret

Av Lydia - 1 september 2009 22:20

I dag hängde jag med IPO-schäfrarna Caos och Tuck på lite spårträning. Matte ville ju gärna visa att jag minsann lärt mig spåra sen vi träffades sist strax före jul, så vi åkter ut till Glömsta gärde. Men det var just vad jag gjort, glömt alltså.


Matte la ett spår på ett öppet fält, kanske lite drygt 100 meter, med två 90-gradersvinklar, fyra pinnar och en boll som slut. Sedan fick spåret vila en halvtimme medan människorna fikade.


Sedan skulle vi gå vårt spår först. Och jag satte full rulle och försökte söka av hela fältet på en gång. Det där med nosen ner i backen hade jag inte tid med, utan for fram och tillbaka över spåret och genade rejält i vinklarna. Jag missade alla pinnar utom den sista (de flesta var jag inte ens i närheten av) men jag hittade bollen.


Matte blev lite putt, för det gick ju så bra sist. Kanske är det skillnad på skogsspår och ängsspår. Nu funderar hon på hur vi ska gå vidare. Om det kanske är dumt att lägga in vinklar innan jag blivit riktigt säker på att hålla mig i spårkärnan? Om spåret ska vila längre?


Hon fick lite goda råd från Caos och Tucks hussar. Bland annat att lägga korv i spåret så där var femte meter, för att det ska löna sig att vara noggrann. Och att hon ska gå närmare bakom mig och styra upp mer. Och att jag borde ha fått värma upp och göra av med lite överskottsenergi före spåret.


Det där med godis i spåret har matte funderat på. Hon är lite rädd att jag ska fokusera på att leta godis och strunta i pinnarna. Men kanske värt att pröva?


Sedan tittade hon på när Tuck och Caos gick sina spår. Och blev mäkta imponerad. Snacka om noggranna spårare. Ut ordentligt i varje vinkel. Och de hade inte pinnar att leta efter, utan små ynkliga skinnlappar.


Men jag har ju lite bråttom, jag. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt innan det är dags att lägga sig i bilen igen, det är min filosofi. 


 
 
Torsten

Torsten

2 september 2009 07:04

Bråttom, det har vi väl alla...mycket man ska hinna med ju! Jag tycker iallafall att du var duktig, du hittade ju bollen...alltså inte helt fel ute!
Kramar

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Smilla

Smilla

2 september 2009 07:35

Jag förstår dig så väl för bråttom det har jag med man måste ju hinna med så mycket som möjligt och finns det genvägar så varför inte om man bara kommer dit man ska. Matte säger att så ballar jag ut när det blir för lätt men man måste ju göra det grundligt för vi är sådan nybörjare säger matte då.

http://teamlagotto.blogg.se

 
Ressu

Ressu

3 september 2009 10:24

Hej Totti
Det lönar sig att ta det lugnt i början - alla gånger. För skenar man fram så blir det en vana och då blir det kanske fel när det gäller. Om du har tänkt att tävla alltså. Ordentligt med korv och beröm när du markerar pinnarna i stället. ORDENTLIGT! Så att det märks och hörs långa vägar! Men om du bara ska ha skoj och aktivering .... vad spelar det för roll - huvudsaken är att ni har kul.
När ska vi träffas och leta tryffel? det är bara en månad kvar nu!
Sköt om dig!
// Ressu

http://www.ressu.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lydia - 13 oktober 2022 18:30

   Risungs Lydia Sobria 31/7 2010 - 13/10 2022                                             ...

Av Lydia - 24 december 2021 09:27


   God Jul önskar Lydia med flock    

Av Lydia - 23 mars 2021 21:47

I dag hittade vi de första blåsipporna i "vår" blåsippsbacke, Dessutom såg vi tussilago och ett antal citronfjärilar. + 14 grader och sol. Nu är våren verkligen på G.   Men blåsipporna är mer än en månad senare än förra året. Då var de rekordtid...

Av Lydia - 15 februari 2021 16:32

Jag vet...det är alldeles för länge sedan jag skrev något här. Inspirationen har inte infunnit sig. Men nu vill jag meddela att det är bara bra med oss. I dag har jag och matte tagit en härlig promenad på sjön Öran med bror Rolle och hans matte. Vi...

Av Lydia - 27 mars 2020 15:58

Hej igen! Jag kan glädja er med att min brutna klo läker bra, även om jag måste ha sko på mig när jag går ut.  Vi träffar inte så många andra hundar som jag skulle vilja just nu. Jag misstänker att det beror på den där coronakarantänen det talas ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Vädret Stockholm

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards